Uluslararası Gıda İsrafı Farkındalık Günü tüm dünyada 29 Eylül 2023 günü 4. Kez kutlandı.

“29 Eylül Uluslararası Gıda İsrafı Farkındalık Günü (The International Day of Awareness of Food Loss and Waste- FLWDay) 4. Kez Kutlandı

30 Eylül 2023

Uluslararası Gıda İsrafı Farkındalık Günü tüm dünyada 29 Eylül 2023 günü 4. Kez kutlandı.


“2023 Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu Raporu” 2021’de 3,1 milyondan fazla insanın sağlıklı bir beslenme sürdüremediğine; 2022’de ise 783 milyon insanın açlıkla karşılaştığını olduğuna vurgu yapmıştır. Açlık ve gıda güvenliği sorunu devam ederken gıda israfı, dünyanın yaklaşık %13’ünde tedarik zinciri esnasında;  %17’sinde ise evlerde ve gıda işletmelerinde yapılmaktadır.

 

Mevcut isafın engellenmesi ve dünya gıda erişim seviyesinin artması adına bu konuda, tüketici eğitimi ve bilinçlendirmesinin sağlanması en önemli adımı teşkil etmektedir. Uluslararası Gıda İsrafı Farkındalık Günü kapsamında bilgi yaymak ve kolektif harekete geçmenin önemi büyük olduğundan, gıda israfının engellenmesi konusunda aksiyonlar almaya önem veren Genel Müdürlüğümüz tarafından da bu günü kutlamak ehemmiyet teşkil etmektedir.

 

Genel Müdürlüğümüzce de bu günün anlam ve önemini biliyor ve sayın tüketicilerimize gıda israfının engellenmesi konusunda yapabileceklerinin kıymetini tekrar hatırlatmak istiyoruz.

 

Sizler de destek vermek isterseniz #FLWDay etiketi ile sosyal medya ve mecralarda paylaşım yapabilirsiniz!

 

Konuya ilişkin detaylı bilgi için https://www.stopfoodlosswaste.org/theme adresine erişebilirsiniz.”