AYAKKABI SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONULU ÇALIŞTAY 09-10 ŞUBAT 2024 TARİHİNDE AFYONKARAHİSAR’DA GERÇEKLEŞTİ.

11 Şubat 2024


 

AYAKKABI SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONULU ÇALIŞTAY 09-10 ŞUBAT 2024 TARİHİNDE AFYONKARAHİSAR’DA GERÇEKLEŞTİ.

Ülkemiz ayakkabı sektörünün sorunlarının ele alındığı ve çözüm önerilerinin geliştirildiği AYAKKABI SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ başlıklı çalıştay  09-10 Şubat 2024 tarihinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmiştir.
 
Çalıştay, Bakanlığımız koordinasyonunda, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği-TASD yetkilileri ile sektör temsilcilerinin ve  Bakanlığımızın ilgili birimlerinin temsilcileri ile T.C. Adalet Bakanlığı, T.C. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, T.C. İçişleri Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yargı mensuplarımız ve ilgili akademisyenlerin katılımları ile gerçekleştirilmiştir.
 
Ayakkabı Sektöründe Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlıklı oturum ile sektör temsilcileri, sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirmiş ve sektörün genel görünümünü anlatmışlardır.
 
Çalıştay’da ayrıca son yıllarda tüketici hakem heyetlerine yapılan ayakkabı başvurularının artış göstermesi dikkate alınarak tüketici hakem heyetine yapılan şikâyetlerin değerlendirildiği bir oturum gerçekleştirilmiştir.
 
İkinci gün programımızın açılış konuşmasını Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut GÜRCAN bey yaparak, Bakanlığımızca ayakkabı sektöründe ki yaşanan sorunların hassasiyetle ele alındığına vurgu yapmıştır.
 
Çalıştayın ikinci gün programının üçüncü oturumU sahte ve taklit ayakkabıların yerli üretime etkileri ve bu alanda yapılabilecek çalışmalar tartışılmıştır.
 
Programımızın Son oturumda ise Ürün Güvenliği, İnternet Üzerinden Yapılan Satışlar Ve Reklam-Haksız Ticari Uygulamalar konularında sunumlar gerçekleştirilmiş ve görüş alışverişinde bulunulmuştur.
 
Çalıştayın tamamlanmasının ardından Çalıştay sonuçları paylaşılmış ve Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Sayın Avni DİLBER tarafından gerçekleştirilen kapanış konuşması ile program sonlanmıştır.

 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.