Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü olarak görevlendirilen Avni Dilber, görevi Genel Müdür Ahmet Erdal’dan devraldı.

06 Temmuz 2021



Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü olarak görevlendirilen Avni Dilber, görevi Genel Müdür Ahmet Erdal’dan devraldı.

Yapılan devir teslim törenine Genel Müdürlüğümüz yönetici ve personeli katıldı. Genel müdürlük görevini devralan Avni Dilber, “Tüketicilerimiz ile işletmeler arasında sorun yaşanmaması ve yaşanacak olan sorunların da tarafların hak ve hukukunu gözeterek en adil şekilde çözümü için tüm ekibimle birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğim” dedi.
Dilber konuşmasında, 2000 yılında uzman yardımcısı olarak başladığı ve değişik kademelerde 21 yıldır görev yaptığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti.
 
Kendisini Genel Müdürlük görevine layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a şükranlarını arz eden Dilber, “Bana güvenen değerli büyüklerimi, mahcup etmemek ve tarafların hak ve hukukunu en hakkani bir şekilde tesis etmek için tüm ekibimle büyük gayret göstereceğim. Bu bilinçle yapacağımız çalışmalarda Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.
 
Avni Dilber, görevi devraldığı Ahmet Erdal’a ve bütün çalışma ekibine Bakanlığımıza ve Genel Müdürlüğümüze yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde kendilerine başarılar diledi.

Ahmet Erdal ise dört yıllık görev süresince kimseyi kırmadan, incitmeden çalışmayı ilke edindiklerini ve herkesi kucaklamanın gayretini verdiklerini söyledi. Genel müdürlük sorumluluğunun oldukça ağır olduğunu belirten Ahmet Erdal, Avni Bey’in bu görevi layıkıyla ve başarılı bir şekilde yerine getireceğinden emin olduğunu ifade etti.

Gerçekleşen devir teslim töreninde görevini devreden Ahmet Erdal, Avni Dilber’e çiçek takdim ederek başarılar diledi.

Görevi devralan Avni Dilber de Ahmet Erdal’a, teşekkür ederek, çiçek takdim etti ve yeni görevinde başarılar diledi.


Avni Dilber kimdir?

1973 yılında Erzurum’un İspir İlçesinde doğan Avni DİLBER ilk ve orta öğrenimini İspir’de, lise öğrenimini ise Bursa’da tamamladıktan sonra 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

2000 yılında Mülga Sanayi ve Ticaret Bakanlığında uzman yardımcılığı sınavını kazanarak göreve başlayan Avni Dilber, 9 yıl uzmanlık, 1 yıl daire başkanlığı, 11 yıl genel müdür yardımcılığı olmak üzere toplam 21 yıldır görev yaptığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne 25.05.2021 tarihinde Genel Müdür olarak görevlendirilmiştir.  Avni Dilber, evli ve dört çocuk babasıdır.